En tekstside er ei enkel side med lite formateringer. Du kan legge til paragrafer og tomme linjer, men det er omtrent alt.
Derfor er tekstsider meget enkle å lage:
1. Klikk på knappen oppe til høyre som sier "Slå på redigering".
2. Fra "Legg til en aktivitet eller en ressurs" menyen velger du "Side" og klikker på "Velg". Tekstredigereren vil da komme opp og du skal kunne se oppsettet som er på bildet lenger nede.
3. Legg til et navn til tekstsiden.

Navnet du gir dokumentet vil vises under det hovedpunktet du la den til og elever får tilgang til siden ved å trykke på navnet til den. Husk å gi god informasjon om hva dokumentet inneholder under "Beskrivelse" slik at elevene faktisk vet hva de klikker inn på. Om nødvendig velger du også at beskrivelsen skal være på kurssiden. Dette kan være greit for elevene om det er viktig informasjon på denne siden, slik at de finner den raskere.

4. Skriv en beskrivende beskrivelse.
5. Skriv hele teksten din under "Sideinnhold".
6. Scroll ned på siden og klikk på en av "Lagre" knappene. Du velger selv hvilken etter behov.