En ressurs er en ting som kan hjelpe lærere med å lære vekk. Moodle tillater mange typer ressurser som lærere kan legge til i kurset sitt. I redigeringsmodus kan lærere legge til moduler med å trykke på "Legg til en aktivitet eller ressurs". Utifra listen som kommer opp kan lærere velge hvilken de vil bruke.

• Bok - Flersidet ressurs med et format som ligner på en bok. Lærere kan eksportere "bøkene" sine som IMS CP (NB: Administratorer må gi læreren rettigheter for å eksportere IMS)
  • Fil - Et bilde, PDF dokument, Word dokument, ei lydfil, en video
  • Mappe - For å samle filer, dokumenter og andre mapper
  • Side - En enkel HTML side som lærere kan programmere.
  • URL - En klikkbar link som sender elevene til for eks. Wikipedia
  • Webvideo - Denne modulen tillater at YouTube eller Vimeo videoer blir bygget inn i kurset.