Ved hjelp av filmodulen kan en lærer tilby en fil som en kursressurs. Der hvor det er mulig kommer filen til å vises i kursgrensesnittet; ellers kommer studentene til å bli bedt om å laste den ned. Filen kan inneholde støttefiler, for eksempel kan en HTML-side ha innebygde bilder eller Flash-objekter.

Vær oppmerksom på at studentene vil trenge aktuell programvare på datamaskinene sine for å kunne åpne filen.

En fil kan brukes

• Til å dele presentasjoner som har blitt framført i klassen
  • Til å ta med et mini-nettsted som kursressurs
  • Til å tilby uferdige programvarefiler (f.eks. Photoshop .psd) so studentene kan redigere og levere dem inn til vurdering.

Utseende eller måte filer vises på:

Denne innstillingen, sammen med filtype og hvorvidt nettleseren tillater innebygging, bestemmer hvordan filen skal vises. Valgene kan omfatte:

1. Automatisk - Beste visningsalternativ velges automatisk.
  2. Inkluder (Innebygg) - Filen vises på samme side under navigasjonslinjen, sammen med filbeskrivelse og blokker.
  3. Tving nedlasting - Tvinger brukeren til å laste ned filen
  4. Åpne - bare filen vises i nettleservinduet.
  5. I et popup-vindu - Filen vises i et nytt vindu uten menyer og statuslinje.